Prev Next

Otvorili smo EDC s Dell i Intel prezentacijama

31. 10. 2011. otvorili smo Enteprise Demo Centar. Dell i Intel su bili glavni pokrovitelji,...

02 Stu 2011 Novosti iz TecomTradea

Read more

Novi Synology video

Pogledajte novi Synology video! u samo 2:25 ćete shvatiti zašto ne možete živjeti bez Synologija,...

19 Kol 2011 Novosti iz IT svijeta

Read more

Synology značajno unaprijedio mogućnosti

Synology je predstavio cijeli niz novosti u zadnjih par mjeseci. Zanimljivije su svakako bile vezane...

20 Srp 2011 Novosti iz IT svijeta

Read more

Pogledajte Dell laptop u Space Shuttleu!

Odlična panorama koja pokazuje unutrašnjost Space Shuttlea ujedno sadrži i jedan Dell laptop. Možete li...

12 Srp 2011 Novosti iz IT svijeta

Read more

Dell je najzelenija IT firma

Iako to već svi znamo zahvaljujući Dellovoj propagandi, zanimljivo je povremeno uvjeriti se da je...

11 Srp 2011 Novosti iz IT svijeta

Read more

"Pobuna" u Oracleu - rodio se LibreOffice

Odlazak vodećih developera koji su radili na OpenOfficeu unutar firme Oracle, uzrokovao je neočekivan prevrat....

22 Tra 2011 Novosti iz IT svijeta

Read more

Dell najbolji u recikliranju

Dell je dobio najvišu ocjenu među konkurencijom za svoj program recikliranja u 2010. godini. U...

20 Tra 2011 Novosti iz IT svijeta

Read more

Dell dobio nagradu od Newsweeka za okoliš

Newsweek je proglasio Dell "najzelenijom" firmom u SAD u 2010. među 500 tvrtki kojima se...

19 Tra 2011 Novosti iz IT svijeta

Read more

vStart - Dell cloud po principu ključ u ruke

Potpuno rješenje za cloud dolazi iz Della. Firma koja se zadnjih nekoliko godina uključila u...

13 Tra 2011 Novosti iz IT svijeta

Read more
Ponuda dediciranih servera

Dilema o isplativosti najma servera - upravo završena

TecomTrade svojim klijentima nudi najam servera u suradnji s hosting centrima baziranim u EU. S obizrom na veliku razliku cijena za Internet u Hrvatskoj i EU, klijenti koji ne trebaju server na svojoj lokaciji, a ne žele kompromise koji su i višestruko skuplji (te često skromniji), mogu nam se s povjerenjem obratiti za savjet.

Uz razne prednosti suradnje kao što su R1 račun hrvatske firme, mogućnost partnerske suradnje, nudimo i usluge održavanja takvih servera. Dakle, ako vaš posao nije isključivo IT, vjerojatno će vam se isplatiti da vam naši certificirani stručnjaci instaliraju i podese server te servise, a vi ga jednostavno počnete koristiti za ono čime se vaša firma bavi.

Jednostavna matematika

Umjesto šarene reklame, mi ćemo vam dati konkretnu kalkulaciju. U Hrvatskoj u većim gradovima trošak linka prema Internetu sa simetričnom brzinom 1Mbit/s s fiksnom IP adresom i mogućnošću unosa PTR zapisa iznosi cca 900kn + PDV mjesečno. Sada zamislite da za istu cijenu dobijete 100Mbit/s brzinu, server i backup postavki - zaključak je jednostavan. Najjeftiniji serveri mogu biti i još jeftiniji od toga, a cijena će dakako ovisiti o broju jezgri procesora, broju procesora, RAMu, hardverskom RAIDu i sl.

Što trebate?

Server, link, IP adresa, PTR zapis, backup. No, tu nije kraj, već početak. Iako imate potpuni pristup svom serveru preko Intereta, ne želite (ili vam se ne isplati) koristiti svoje IT stručnjake, naši certificirani stručnjaci vam mogu pomoći podesiti operativni sustav, virtualne operativne sustave (i virtualnu mrežu među njima),  ponuditi uslugu održavanja (prilikom čega se provjerava stanje servera, backupa i sl.), itd. Osim Win servera, posebno smo ponosni što vam možemo ponuditi i Linux rješenja bazirana na CentOS sustavu (100% Red Hat klon, Open Source). Visoka razina sigurnosti i iskoristivosti servera, 0 kn za licence, te kompatibilnost s Open Source rješenjima - mail, web, project management, itd... Neke vam možemo podesiti po maloj fiksnoj cijeni, a neke po radnom satu (ovisno o iskustvu s pojedinim rješenjem). Što god mi znamo, vama je na raspolaganju. Izdvajamo neke tipične upotrebe:

EyeOS (virtualni desktop bilo gdje), Egroupware (ERP), Zimbra (vrhunski mail server), FengOffice (upravljanje vremenom i dokumentima), LAMP (tipični setup za web stranicu), vsFTP server (za razmjenu podataka), Joomla (CMS za web stranicu), Moodle (online tečajevi), MySQL server (server za baze), phpBB (vodeći forum), DNS (upravljanje domenama), DocuWiki (odličan Wiki za mala poduzeća), WordPress (najbolji blog CMS), LimeSurvey (online ankete), Udaljeni Desktop (surfajte brzo i iz Njemačke), Alfresco (vodeći DMS za firme), VPN (sigurni prijenos podataka preko nesigurnih mreža), SugarCRM (vodeći CRM sustav), web hosting (iznajmljujte prostor za web stranice)...